Skolesvømming

SK Speed leier ut instruktører til svømmeundervisning for skoler i nærområdet. I dag har vi ansvaret for svømmeundervisningen for flere skoler fra bydelene Grorud, Bjerke, Stovner, Alna og Grünerløkka.

Samarbeid
Vi ønsker å hjelpe skolen med å skreddersy den beste løsningen for dem. Vi har tett kontakt med alle våre skoler og kommer gjerne med anbefalinger til hvordan de kan gi sine elever den beste svømmeopplæringen.

Instruktørene våre er vant med å jobbe i vannet enten sammen med lærer eller med andre instruktører. Vi hjelper også gjerne til for å dokumentere ferdigheter under svømmeundervisningen.

Vi anbefaler:
– Minimum 3 voksne (enten lærere eller instruktører) i vannet.
– Max 10 barn per instruktør/lærer for høy sikkerhet i vannet, samt god kvalitet på opplæringen.
– 45-60 minutter i vannet per økt.
– Kontinuitet er viktig i undervisningen. Vi anbefaler at den enkelte klasse/gruppe gjennomfører opplæringen i en sammenhengende periode.

Book en instruktør
Dersom skolen din er interessert i å booke en instruktør eller ønsker å høre mer om hvordan vi arbeider ber vi deg kontakte kursansvarlig Tim Adrian Amblie, på tim@sk-speed.no eller ringe oss på 22 25 13 00.

Instruktører
Alle våre instruktører er over 18 år, møter krav om gyldig politiattest og årlig livredningsprøve, og har nødvendig opplæring i klubben samt utdanning via Norges Svømmeforbund. Mange av dem er også tidligere svømmere.

Metode
Som medlem av Norges Svømmeforbund arbeider vi etter forbundets prinsipper. Det vil si at vi arbeider med å bli trygge i vann ved å gi barna utfordringer i følgende rekkefølge: øve på å orientere oss i og under vann, dykke, flyte, gli og skape fremdrift. Dette i tråd med de 7 ferdighetsmålene fra Utdanningsdirektoratet. Vi bruker også mye lekbetont læring da vi ønsker å gi barna et positivt møte med vannet. Å være på skolesvøm med oss skal være lærerikt og moro! 😊

Første dag av svømmeopplæringen går med til at instruktør blir kjent med lærer og barn. Denne dagen deler instruktør og lærer barna opp i grupper etter nivå som barna følger ut opplæringen. En instruktør kan ha ansvaret for max 15 barn av gangen, men vi anbefaler som nevnt over at klassen blir delt inn i mindre grupper på max 10 barn både for å holde på sikkerheten og for at kvaliteten på undervisningen skal være høy.

´