OM OSS

Sportsklubben Speed er et av Groruddalens største idrettslag, med omtrent 1500 medlemmer, fordelt på en stor svømmegruppe og en liten fotballgruppe. I 2018 fylte vi 100 år som idrettslag.

Vår hovedbase er på Kalbakken i Oslo, med store deler av svømmegruppa på Nordtvet bad og fotballgruppa på Kalbakkenfeltet. I tillegg har vi aktiviteter på de fleste andre bad i Groruddalen og Oslo Øst.

Klubben har en administrasjon på tre, rundt 70 instruktører, syv trenere og mange frivillige, såvel ildsjeler som folkevalgte.

Vi leverer vanntilvenning og svømmeopplæring til dalens skoler og barnehager, samt ulike private stiftelser og aktører som benytter også klubben i sine aktiviteter. Våre svømmere er fra fire år og oppover, de yngste går på ulike opplæringstilbud, oppover i årsgruppene begynner noen med aktiv svømming og målsetningen er at det skal være mulig å bli en god svømmer i vår klubb uansett nivå.

Vi er også heldige å ha mange parasvømmere i klassen S-14 (psykisk funksjonsnedsettelse). Denne gruppa har navnet Speed United. Våre parasvømmere er seriøse utøvere, og flotte representanter for klubben med sitt humør og blide åsyn. Vil du være med i Speed United? Les mer her.

Historie
SK Speed er en klubb med rike tradisjoner. Klubben ble stiftet i 1918 og har gjennom årene hatt en lang liste av norgesmestere i en rekke idretter, deriblant svømming. Klubben har sine røtter i Vika, i sentrum av Oslo. Gjennom årenes løp, har klubben tilbudt flere sportsgrener som ski, friidrett, bandy og håndball. I dag tilbyr klubben svømming og fotball. I de senere år har svømming dominert, og etter at svømmerne flyttet fra gamle Torggata bad til Nordtvet Bad, har klubben etter hvert fått sin tilhørighet i Groruddalen.

Speeds første femti år
Speed gjennom 50 år side 1 til 50