OM OSS

SK Speed er i dag en av groruddalens største idrettslag, med over 1200 medlemmer, fordelt på en stor svømmegruppe med fokusområde barn og unge, samt en fotballgjeng bestående av godt voksne menn som har spilt fotball i Speed i alle år.

Vår hovedbase er Nordtvet bad på Kalbakken i Oslo, men med aktivitet på de fleste bad i Groruddalen og Oslo øst. Fotballgutta trener på Kalbakkenfeltet og eller der det er plass. Klubben består av en administrasjon, mange instruktører (vi er en av Groruddalens største arbeidsgivere for ungdom) syv trenere og mange frivillige, såvel ildsjeler som folkevalgte.

Vi er tungt inne blant dalens skoler og barnehager of tilbyr vanntilvenning og svømmeopplæring, ulike private stiftelser og aktører benytter også klubben i sine aktiviteter. Våre svømmere er fra fire år og oppover, de yngste går på ulike opplæringstilbud, oppover i årsgruppene begynner noen med aktiv svømming og målsetningen er at det skal være mulig å bli en god svømmer i vår klubb uansett nivå.
Vi er også så heldig å ha en stor gruppe utøvere i klassen S-14, Speed United, som med sitt humør og blide åsyn er hele klubbens maskotter.

Historie
SK Speed er en klubb med rike tradisjoner. Klubben ble stiftet i 1918 og har gjennom årene hatt en lang liste av norgesmestere i en rekke idretter, deriblant svømming. Klubben har sine røtter i Vika, i sentrum av Oslo. Gjennom årenes løp, har klubben tilbudt flere sportsgrener som ski, friidrett, bandy og håndball. I dag tilbyr klubben svømming og fotball. I de senere år har svømming dominert, og etter at svømmerne flyttet fra gamle Torggata bad til Nordtvet Bad, har klubben etter hvert fått sin tilhørighet i Groruddalen.

Speeds første femti år
Speed gjennom 50 år side 1 til 50