OM OSS

Sportsklubben Speed er et av Groruddalens største idrettslag, med omtrent 1300 medlemmer, fordelt på en stor svømmegruppe og en liten fotballgruppe. I 2018 fylte vi 100 år som idrettslag.

Vår hovedbase er Nordtvet bad på Kalbakken i Oslo, men med aktivitet på de fleste bad i Groruddalen og Oslo Øst. Fotballgruppa trener på Kalbakkenfeltet.

Klubben har en administrasjon på tre, rundt 45 instruktører, syv trenere og mange frivillige, såvel ildsjeler som folkevalgte.

Vi leverer vanntilvenning og svømmeopplæring til dalens skoler og barnehager, samt ulike private stiftelser og aktører som benytter også klubben i sine aktiviteter. Våre svømmere er fra fire år og oppover, de yngste går på ulike opplæringstilbud, oppover i årsgruppene begynner noen med aktiv svømming og målsetningen er at det skal være mulig å bli en god svømmer i vår klubb uansett nivå.
Vi er også så heldig å ha en stor gruppe utøvere i klassen S-14, Speed United, som med sitt humør og blide åsyn er hele klubbens maskotter.

Historie
SK Speed er en klubb med rike tradisjoner. Klubben ble stiftet i 1918 og har gjennom årene hatt en lang liste av norgesmestere i en rekke idretter, deriblant svømming. Klubben har sine røtter i Vika, i sentrum av Oslo. Gjennom årenes løp, har klubben tilbudt flere sportsgrener som ski, friidrett, bandy og håndball. I dag tilbyr klubben svømming og fotball. I de senere år har svømming dominert, og etter at svømmerne flyttet fra gamle Torggata bad til Nordtvet Bad, har klubben etter hvert fått sin tilhørighet i Groruddalen.

Speeds første femti år
Speed gjennom 50 år side 1 til 50