Ofte stilte spørsmål

Hvilket kursnivå passer for mitt barn?

Svømmeopplæringen er delt inn i 8 nivåer. Hvilket nivå som passer ditt barn best kommer an på hvilke ferdigheter man har fra før av. Prøv gjerne nivåvelger’n for å finne riktig nivå. Er du usikker er det selvfølgelig bare å ta kontakt på
mail: kurs@sk-speed.no
Tlf: 22 25 13 00

Er det påbudt med badehette?

Det er ikke påbudt med badehette på våre svømmekurs, men vi anbefaler dette særlig for alle med langt hår.

Kan barna bruke svømmebriller?

Vi bruker ikke svømmebriller på Hvalmerket (nivå 1) og Skilpaddemerket (nivå 2), da vi mener det er viktig at barna lærer å orientere seg i og under vann også uten hjelpemidler for å bli trygg i vann. Andre hjelpemidler som feks. armringer er ikke tillatt.

På nivåene Pingvinmerket (nivå 3) og oppover kan barna gjerne bruke svømmebriller.

Må jeg som foresatt være med i vannet under svømmekurset?

Nei, vi har ikke foresatte med i vannet under våre svømmekurs, men du er selvfølgelig velkommen til å følge undervisningen i svømmehallen.

Ventelister

Når du står på venteliste vil du bli tildelt plass straks vi har noe ledig. Vi tar inn nye deltakere på svømmekurs hver måned.

Vi har reist/barnet har vært syk, kan vi betale mindre?

Nei, vi har lik pris uavhengig av fravær.

Jeg har spørsmål angående anbefalt nivå.

Dersom du lurer på noe angående anbefalingen du har fått for ditt barn kan du ta kontakt med kursets instruktør for en begrunnelse. Anbefalt nivå vurderes etter hvilke av svømmekursets delmål som er oppnådd.

Hva lærer barna på de forskjellige kursnivåene?

Vi har 8 forskjellige nivåer i svømmeopplæringen, fra begynner- til videregående nivå. En oversikt over disse med tilhørende hoved- og delmål, samt eventuelle krav til forkunnskaper finner du ved å klikke på knappen under.

Hvor arrangerer dere svømmekurs?

Vi arrangerer svømmekurs på Nordtvet bad, Linderud bad og Romsås bad. Se mer info ved å klikke på knappen under.

Når får jeg faktura?

Når du har godtatt tilbud om kursplass, vil du få tilsendt faktura rundt den 30. hver måned.

Hva skjer når barnet mitt er klar for neste kursnivå?

Dersom barnet ditt er klar for neste kursnivå vil du bli kontaktet av svømmekursets Hovedinstruktør, eventuelt av administrasjonen for å finne en plass på et passende tidspunkt. Du trenger altså ikke melde barnet ditt på på nytt, dette fikser vi!

Hvilke dager er det svømmekurs?

Hvilke dager det er svømmekurs varierer fra sted til sted og dag til dag. Hvis du logger deg inn på «min side» på tryggivann.no, velger «mine kurs» og klikker på svømmekurset du eller barnet ditt går på, får du opp allesvømme kursets datoer.

Må jeg si ifra hvis barnet mitt ikke kan delta på svømmekurset en dag?

Dersom du vet at barnet ditt ikke kan delta en dag er det fint om du sier ifra til svømmekursets Hovedinstruktør. Du trenger ikke gi beskjed på mail eller telefon.

Jeg ønsker å bytte kurssted/dag/tid for mitt barn, hvordan går jeg frem?

Dersom du ønsker å bytte kurssted/dag/tid er det mulig å sende inn et ønske til kurs@sk-speed.no. Det vil bli noen rokkeringer på plasser hver måned ettersom noen skal flyttes til neste kursnivå eller noen melder seg ut. Vi lagrer alle ønsker og går igjennom dem hver måned. Du vil bli kontaktet når vi klarer å oppfylle ønsket ditt.