Barnehagesvømming

Å bli trygg i vann er noe av det viktigste et menneske kan lære. Det å gi barna vanntilvenning i tidlig alder danner et godt grunnlag for videre svømmeopplæring og det å bli trygg i vann. Målet med kurset er å gi barna erfaringer med vannets egenskaper og hvordan kroppen fungerer i vann. Det gir vi dem gjennom lekbasert svømmeopplæring i regi av våre dyktige instruktører.

Det er gratis
SK Speed søker om midler direkte hos Fylkesmannen for alle barnehagene gjennom hele året. Dette betyr at alt barnehagen trenger å gjøre er å ta kontakt med oss og melde barna på. Tilbudet er gratis.

Basseng
Vi har vanntilvenning for barnehagene på Nordtvet bad, Romsås bad og Furuset bad.

Enkel påmelding
Selve påmeldingen må gjøres av en ansatt i barnehagen, men foresatte er selvfølgelig velkomne til å spørre dersom dere har spørsmål om tilbudet. Barnehagen melder seg på ved å sende en mail til kursansvarlig; tim@sk-speed.no eller tlf. 22 25 13 00. Det er lurt å være tidlig ute da dette er et svært populært tilbud.

Kurset i praksis
Kurset varer 60 min, 1 dag i uken over en periode på 5 uker. Det er mulig å melde på inntil 15 barn per gruppe (ta kontakt ved større gruppe).
*Vi gjør så godt vi kan for at din barnehage får ønsket runde, dag og tid men kan ikke garantere dette.

Praktisk info
Barnehagen sørger selv for transport (ta kontakt ved særskilt behov) og har ansvar for å følge barna til- og fra, samt i garderobene. Under kurstimen hjelper barnehagens ansatte de som må på toalettet. Undervisningen i vannet har SK Speeds instruktører fullt ansvar for.

Barn med særskilte behov må ha med følgeperonell fra barnehagen i vannet.
Barna blir delt inn i mindre grupper etter hvor trygge de er i vannet, og følger denne gruppa ut kursrunden. Alle våre instruktører blir utdannet gjennom Norges Svømmeforbund. Mange av dem er også tidligere svømmere. Instruktørene er pålagt å ta årlig livredningsprøve samt å levere politiattest.

Våre metoder er basert på Norges Svømmeskoles prinsipper, der vi arbeider mot følgende ferdigheter i denne rekkefølgen: dykke, flyte, gli og til slutt å skape fremdrift. Å være trygg i vann handler om å være komfortabel med- og glad i å være under vann og det å være god til å flyte. Vi har en pedagogisk tilnærming og bruker en lekbetont læringsform. Å være på vanntilvenning med oss skal være moro og lærerikt!

Siste dag får alle barna diplom med anbefalt kursnivå slik at de som skulle ville fortsette med svømmeopplæring på fritiden vet hvilket nivå som passer den enkelte.

Pakkeliste
– Badetøy (lang og vid shorts er veldig hemmende i vann)
– Våtdrakt hvis barnet fryser veldig lett
– Håndkle
– Badehette
– Det den enkelte trenger av shampo/såpe til dusjing