Barnehagesvømming

Det å bli trygg i vann er noe av det viktigste et menneske kan lære. Det å gi barna vanntilvenning i tidlig alder danner et godt grunnlag for videre svømmeopplæring og det å bli trygg i vann. Målet med kurset er å gi barna erfaringer med vannets egenskaper og hvordan kroppen fungerer i vann. Det gir vi dem gjennom lekbasert svømmeopplæring i regi av våre dyktige instruktører.

Det er gratis
SK Speed søker om midler direkte hos Fylkesmannen for alle barnehagene gjennom hele året. Dette betyr at alt barnehagen trenger å gjøre er å ta kontakt med oss og melde barna på. Tilbudet er gratis.

Enkel påmelding
Selve påmeldingen må gjøres av en ansatt i barnehagen, men foresatte er selvfølgelig velkomne til å spørre dersom dere lurer på noe om tilbudet. 🙂 Barnehagen trenger altså ikke å søke selv, men sende en mail til daglig leder, Kristian Austveg, på
dagligleder@sk-speed.no. Det er lurt å være tidlig ute da dette er et svært populært tilbud.
Vi nås også på
Telefon: 22 25 13 00
Mandag – torsdag 10.00-16.00
Fredag 10.00-14.00

Kurset i praksis
Kurset varer 60 min, 1 dag i uken over en periode på 5 uker. Det er mulig å melde på inntil 15 barn per gruppe. Våren 2019 vil undervisningen finne sted på Nordtvet bad på tirsdager og onsdager. Her er kurstidene:
09.00-09.30   Gruppe 1
09.30-10.00   Gruppe 2
10.00-10.30   Gruppe 3
10.30-11.00   Gruppe 4
11.00-11.30   Gruppe 5
11.30-12.00   Gruppe 6

Praktisk info
Barnehagen sørger selv for transport og har ansvar for å følge barna til- og fra, samt i garderobene. Under kurstimen hjelper barnehagens ansatte de som må på toalettet. Undervisningen i vannet har SK Speeds instruktører fullt ansvar for. Barna blir delt inn i mindre grupper etter hvor trygge de er i vannet, og følger denne gruppa ut kursrunden. Alle våre instruktører blir utdannet gjennom Norges Svømmeforbund. Mange av dem er også tidligere svømmere. Instruktørene er pålagt å ta årlig livredningsprøve og å levere politiattest.

Våre metoder er basert på Norges Svømmeskoles prinsipper, der vi arbeider mot følgende ferdigheter i denne rekkefølgen: dykke, flyte, gli og til slutt å skape fremdrift. Å være trygg i vann handler om å være komfortabel med- og glad i å være under vann og det å være god til å flyte. Vi har en pedagogisk tilnærming og bruker en lekbetont læringsform. Å være på vanntilvenning med oss skal være moro og lærerikt! 🙂

Siste dag får alle barna diplom med anbefalt kursnivå bakpå slik at de som skulle ville fortsette med svømmeopplæring på fritiden vet hvilket nivå som passer den enkelte.

Pakkeliste
– Badetøy (lang og vid shorts er veldig hemmende i vann)
– Våtdrakt hvis barnet fryser veldig lett
– Håndkle
– Badehette
– Det den enkelte trenger av shampo/såpe til dusjing