Barn 4-11 år

Når du skal melde barna dine på svømmekurs er det lurt å finne ut av hvilket nivå som passer barnet. Da vil barnet få en bedre opplevelse, større mestringsfølelse og opplæringen vil gå bedre og raskere. Her følger en oversikt over hvilke kursnivåer vi har, og hva som kreves for å delta på de forskjellige kursene. Vi arrangerer svømmekurs på Nordtvet bad og Linderud bad. Mer info om påmelding, priser etc. finner du her.

Hval – Nivå 1
Hvalkurset er det første nivået i svømmeopplæringen. Her vil barna lære å bli trygge på grunt vann, dykke og orientere seg under vann. Det er ingen krav til forkunnskaper, men barnet må ha fylt 4 år og være minimum 110cm høy. Vi bruker ikke svømmebriller på Hval-kurset.

Meld på Hval!

Skilpadde – Nivå 2
Skilpaddekurset er for barn som allerede er trygge på grunt vann og som kan dykke uten svømmebriller. På dette kurset skal barna lære å flyte godt på mage og rygg i stjerne og pil, samt å dreie fra mage til rygg.
Deltakeren må ha fylt 4år og være minimum 110cm høy. Vi bruker ikke svømmebriller på Skilpaddel-kurset.

Meld på Skilpadde!

Pingvin – Nivå 3
Pingvinkurset er for barn som allerede kan flyte utstrakt på mage og rygg i 10 sekunder, og som kan dreie fra mage til rygg. På dette kurset skal barna lære fremdrift i pil på mage og rygg ved hjelp av beinspark. På dette nivået vil barna også tilvennes dypt vann.
Deltakeren må ha fylt 4år og være minimum 110cm høy.

Meld på Pingvin!

Selunge – Nivå 4
Selungekurset er for barn som allerede kan svømme 5m i pil på mage og rygg med effektive crawlbeinspark. Kurset foregår på dypt vann, derfor er det viktig at barn som meldes på dette nivået mestrer å svømme på dypt vann. På dette kurset vil barna lære å svømme grovkoordinert crawl med rytmisk pust, grovkoordinert rygg og stup.
Deltakeren må ha fylt 4år og være minimum 110cm høy.

Meld på selunge!

Sel – Nivå 5
Selkurset er for barn som allerede kan svømme 10-15m grovkkordinert crawl med rytmisk pust, grovkoordinert rygg og stup. På dette kurset vil barna lære å svømme finkoordinert crawl og rygg med tilhørende vendinger, samt sculling.
Kurset varer 45 minutter og går 1 dag i uken over en periode på 9 uker.
Pris: 1850kr

Meld på Sel!

Sjøløve – Nivå 6
Sjøløvekurset er for barn som allerede kan svømme finkoordinert crawl med rytmisk pust, rygg, vendinger, sculling og stup. På dette kurset vil barna lære å svømme bryst med god rytme og gli, vending og delfinbevegelsen kick.
Kurset varer 45 minutter og går 1 dag i uken over en periode på 9 uker.
Pris: 1850kr

Meld på Sjøløve!

Delfin – Nivå 7
Delfinkurset er for barn som allerede kan svømme grovkoordrinert bryst og delfinbevegelse i vann. På dette kurset vil barna lære mer teknikk i bryst, samt grovkoordrinert butterfly.
Kurset varer 1 time og går 1 dag i uken over en periode på et halvt år.
Pris: 2950kr

Meld på Delfin!

Hai – Nivå 8
Haikurset er for barn som allerede kan svømme rygg og crawl med pust til siden, mestre god teknikk i brystsvømming med starter og vendinger og kjenne til butterfly. På dette kurset vil barna lære å svømme medley, utføre undervannskick, starter og alle vendinger med god teknikk og grunnleggende livredning i vann.
Kurset varer 1 time og går 1 dag i uken over en periode på et halvt år.
Pris: 2950kr

Meld på Hai!