AKS/Aktivitetsskole

Svømmeopplæring på AKS
Har aktivitetsskolen din lyst til å tilby barna noe morsomt og lærerikt? Da er svømming et supert alternativ. Hos oss kan din AKS leie instruktører til svømmeopplæring i AKS-tiden.

Instruktørene våre er vant med å jobbe i vannet enten sammen med lærer eller med andre instruktører. Vi hjelper også gjerne til for å dokumentere ferdigheter under svømmeundervisningen dersom det er ønskelig. Det er viktig å skille mellom svømmeundervisning i skolen og svømming på AKS som er et aktivitetstilbud, men det er ingen tvil om at barn som får ekstra tid i bassenget stiller sterkere rustet når de skal ha skolesvømming.

Vi anbefaler:
– Minst 3 voksne (enten lærere eller instruktører) i vannet
– Maks. 10 barn per instruktør/lærer for høy sikkerhet og god oppfølging
– 45-60 minutter i vannet per økt

Book en instruktør
Dersom skolen din er interessert i å booke en instruktør eller ønsker å høre mer om hvordan vi arbeider ber vi deg kontakte kursansvarlig, Tim Adrian Amblie eller ringe oss på 22 25 13 00 mandag – torsdag 10.00-16.00 eller fredag 10.00-14.00.

Instruktører
Alle våre instruktører er over 18 år, møter krav om gyldig politiattest og årlig livredningsprøve. Instruktørene har også nødvendig opplæring i klubben samt utdanning via Norges Svømmeforbund. Mange av dem er også tidligere svømmere.

Kartlegging
Dersom aktivitetsskolen ønsker det kan vi kartlegge ferdigheter og levere dette inn i slutten av kursperioden. Dette må i så tilfelle avklares på forhånd.

Metode
Som medlem av Norges Svømmeforbund arbeider vi etter forbundets prinsipper.

Det vil si at vi arbeider med å bli trygge i vannet, øve på å orientere oss – dykke, flyte, gli og skape fremdrift. Det er viktig for oss å skille mellom svømmeundervisning som utføres under skolesvøm, og svømming på AKS som et aktivitetstilbud. Vi bruker en del lekbetont læring og aktiviteter, da vi ønsker å gi barna et positivt møte med det å være i vann. Svømming på AKS skal være lærerikt og moro! 🙂

Første dag av svømmeopplæringen går med til at instruktør blir kjent med assistenter og barn. Denne dagen deler instruktør barna opp i grupper etter nivå og ferdigheter. En instruktør kan ha ansvaret for maks. 15 barn av gangen, men vi anbefaler som nevnt over at deltakerne blir delt inn i mindre grupper på maks. 10 barn, både for å holde på sikkerheten og for at kvaliteten skal være høy.