Da var NM over for denne gang!

Rapport fra Kristian Thorsvald:

Og hvilket kalas det ble. Det var rask svømming over hele linja. Både av de såkalte stjernene som har sine viktigste mesterskap om 3-4 uker i EM og Nordisk, men også av Speeds eminente svømmere. Resultatene kan dere se her

12239354_992359264157035_1308249671584650_o

Speeds tropp besto av 8 svømmere totalt. Disse var Stine, Marie, Andreas, Petter, Markus, Daniel, Simen og Henrik. De satte personlige rekorder på samtlige løp med unntak av kun ett lite «arbeidsuhell» som gikk noen få tiendeler over pers. Dette gjaldt både på individuelle løp, og på stafetter.

Vi hadde ingen favoritter, eller store håp om å hevde oss i toppen enda. Men fikk en gledelig overraskelse på 4x200m laget som tok bronse. Dette kom som et resultat av lagfølelse og strålende svømming fra absolutt alle svømmerne på laget. Dette er første NM medalje til Speed på mange år, og det er da ekstra gøy å klare det på lag. Det vitner om bredde og god moral i troppen.

Sammen skal vi også ta neste steg.

Svømmerne ga absolutt alt på stafettene, hvilket også førte til en overveksling og disk på 4x100m medley laget. Vi hadde svakeste påmeldingstid, og da går det ikke an å gjøre annet enn å være offensiv. Dette ga full klaff på 4x200m laget, og en disk på medley laget. Sånn er svømming. All honnør til guttene som ga absolutt alt og satset. Som antatt svakeste lag går det ikke an å stå og se på mens de andre drar fra. Hadde ikke disken kommet ville vi avansert flere plasser.

Gjennom hele mesterskapet har det vært god moral i troppen. Alle backer og støtter hverandre. Det heies, og alle gleder seg over hverandres prestasjoner. Dette er gode og viktige holdninger i en prestasjonslultur. Det er en fryd å reise med disse på mesterskap. Alle legger seg når de skal, spiser godt, følger rutiner og er profesjonelle. Vi har fortsatt det beste foran oss. Dette blir gøy å følge fremover.

  • Største Pers kom fra Stine på 200m Butterfly som forbedret tiden sin med hele 7 sekunder. Det er gledelig å se. Stine hadde kun en øvelse, og det på siste dag av stevnet. Sterkt å holde fokus, og nervene under kontroll over så mange dager. Solid svømming.
  • Marie perset med 3 sekunder på 200m bryst. Hun perset også på både 50m og 100m bryst i samme løpet. Imponerende. Marie perset stort på Speed open med kniven på strupen for å ta krav til nettopp NM. Flott at hun tar tidene sine ytterligere ned.
  • Samme kunststykke klarte Petter. Pers på 200m bryst og 50m bryst i samme løpet. Dessverre misset han kravet til NMsr med få tiendeler. Men 3 sekunder pers på begge brystavømmerne satt så sent som på Speed open er mer enn godkjent.
  • Andreas tok tiden sin på 100m Butterfly ned ett sekund. Imponerende med tanke på at han har slitt med skade og sykdom siste ukene. Her er det mer å gå på.
  • Simen fikk delta selv om han ikke hadde individuelle krav som en viktig del av stafettlaget. Og godt var det. Han var bunnsolid på første etappe på begge stafettene. Pers med over 3 sekunder på 200m fri og senior krav. Full klaff. Han tar med seg en bronse hjem.
  • Daniel perset på både 200m fly og på 100m fly. På 100meteren gikk han under minuttet for første gang. Gøy og vel fortjent. På 200meteren ble det 2 sek pers. Også denne persen var satt på Speed open bare noen uker tidligere. Daniel tar med seg bronse fra 4x200m laget der han går hele 4 sekunder under pers på sin etappe.
  • Markus gjør et bra stevne, men har et par litt stang ut. Pers på 400m fri, men åpner for hardt og sprekker. Mye mer å gå på. Like over pers på 100m fri. En svak tredje 25m gjør at det her blir en taktisk bommert. Mye mer å gå på. 200m fri svømmes nydelig opp til siste 50m, men får det tungt på slutten. Pers med over 2 sekunder fra offisiell tid, men et stykke bak stafett etappen på 4x200m fri som han svømmer fantastisk på. Nesten 4 sek under pers. Markus tar også med seg en bronse med hjem i bagasjen. Markus har mye mer å by på, og blir spennende å følge videre.
  • Henrik gjør det han reiste opp for. Nettopp å være en viktig brikke for lagene. Han har raskeste etappe av guttene på 4x200m laget og kan med hevet hode reise hjem med bronsemedaljen om halsen. Dessverre sliter Henrik med litt skader og må stryke seg fra 100m og 200m fri. 100m IM siste dagen svømte han riktignok og tok med seg en pers. Imponerende med tanke på at han ikke har satset fullt siste året.