Synkrontrening for B- og C-gruppa

C-gruppa bryter nok en gang komfortsonen, og begir seg ut på noe de ikke kan. Denne gangen var det synkronsvømming vi ga oss i kast med. Vi fikk låne Ellen Beck fra Oslo Synkron. Ellen er tidligere svømmer i Speed, og stilte sporty opp for å hjelpe 12 svømmere fra B- og C-gruppa med å lære seg litt synkron.

C-gruppa satte av en hel trening til å øve på synkronsvømming.

Vi lærte raskt at det var mange paralleller som kunne trekkes fra synkronsvømming til det vi gjør på vanlige treninger. Først og fremst måtte vi lære oss å sculle skikkelig. her ble det terping lengde på lengde for å lære oss hvordan vi skulle kunne sculle mest effektivt. Det var nok mange svømmere som knakk koden med hvordan du måtte bruke armene og hvordan man måtte jobbe med kroppen. Det hele rundet vi av med en scullstafett på 4*50 meter. konkurranseinstinktet er jo så absolutt til stede hos svømmerne, og da var mye engasjement og latter hele veien.

Fra sculling gikk vi videre til løft og hopp i vannet, og her fikk vi virkelig muligheten til å boltre oss! Det ble mye knall og fall, og var man redd for å falle i vannet før, så er nok den frykten kurert nå! Avsluttningsvis fikk vi øve oss på å svømme litt synkront. Vi er nok
ikke på norgestoppen i synkron riktig enda, men det var da til tider noe som kunne minne om synkroniserte bevegelser.
Alt i alt så virket det som om alle, både svømmere, trenere og foreldre på tribunen hadde en morsom og lærerik trening. Det var nok tyngre enn de fleste hadde sett for seg til tider, men humøret var på topp hele veien! Stor takk til Ellen som ville komme å hjelpe oss!
C-gruppetrener Silje