Speed på toppen i Landsdels-ÅM

 

Landsdels-ÅM gikk av stabelen i Sarpsborg i helgen. Stevnet gikk over tre dager og er direkte kvalifisering til den nasjonale ÅM-finalen som går på Norges Idrettshøgskole i april. Vi hadde 11 svømmere med til stevnet, og disse gjorde en svært god figur. Det ble satt personlige rekorder på nesten alle øvelser.

 

Aller best plassering fikk Markus Woxholt i den yngste klassen, han gikk rett til topps og tok førsteplassen sammenlagt etter mange gode løp. Hanna Louise Berge tok nok et stort skritt fremover med store perser, og kapret 2.plass sammenlagt i 1998-klassen. A-gruppe svømmerne Jonas Hagmansen og Sara Boukili satt ”kjempeperser” på 400 fri og fikk begge 4.plass på denne øvelsen, Sara fikk også 4.plass på 200 rygg og 7.plass totalt. Dette stevnet ble et lite gjennombrudd for Sara som nå begynner å nærme seg de beste i sin årsklasse. Jonas bekreftet sin posisjon som en av de beste 400 fri-svømmere i 1997-klassen i Norge og fikk 8.plass totalt. Henrik Flood Kvien fikk ellevte plass totalt.

Flere av de andre svømmerne forbedret seg også kraftig og bidro til at det totalt sett ble et meget bra stevne.

 

Aller mest gledelig for trenernes del var de store fremgangene vi så på 400 fri. Denne øvelsen sier mye om den jobben som er gjort i bassenget den siste tiden, og legger grunnlaget for en fortsatt god utvikling for våre svømmere i tiden som kommer.

 

Gratulerer til alle svømmere for et godt gjennomført stevne.