Ny i klubben

Velkommen som ny i klubben vår!

Som ny klubben er det mulig du har noen spørsmål, som du kan finne svar på her. De aller fleste kommer inn i svømmegruppa fra våre kurs, og går via G-gruppa, før de får plass i ett av våre svømmepartier.

Historikk
SK Speed dekker i dag følgende bydelene Stovner, Grorud, Bjerke og Grünerløkka. I tillegg har vi nedslagsfelt i området fra Sinsenkrysset og inn mot Nydalen, samt området fra Sinsenkrysset og østover inn mot Ryen og nedover mot byen inkludert Gamle Oslo.

Målsetning
SK Speed skal være en klubb for alle og følger idrettens bestemmelser vedr barne og ungdomsidrett Det er en målsetning for oss å kunne tilby alt fra rene bredde/trimgrupper til å legge forholdene til rette for at konkurransesvømmere skal kunne trene for å oppnå sitt beste.

Svømmegruppene
SK Speed har mange konkurransepartier. Opprykk fra et parti til neste gjøres 2-3 ganger pr år og baseres på om svømmeren har oppfylt kravene til å nå neste nivå. De øverste konkurransepartiene i SK Speed er A- og B-gruppene.

Partier:

• F – gruppe
  • E – gruppe
  • D – gruppe
  • Sprint – gruppe
  • C – gruppe
  • B – gruppe

Trenere

Sportsklubben Speed er så heldige å ha et motivert trenerteam med lang erfaring og høy kompetanse.
Trenerteamet i 2017 består av:

• Hovedtrener og trener A: Kristian Thorsvald
  • Breddetrener og trener B: Jon Marius Rønning
  • Trener C: Silje Christine Austveg
  • Trener D: Kristian Korneliussen
  • Trener E og F: Heidi M. Skjebstad
  • Trener Sprint: Sara T Myhre

Stevner
SK Speed arrangerer 2 egne store stevner i løpet av et år. Disse er:

• Obos Cup (mars/april)
  • Speed Open (november)
    I tillegg arrangeres:
  • Klubbmesterskapet (Desember)

Rekruttstevner
For de yngste svømmerne og de som er på F- og E-gruppen vil rekruttstevner være aktuelle. Dette er stevner hvor man øver seg. Her vil man ikke bli diskvalifisert, men få rettledning fra dommerne.

Approberte stevner er for svømmerne i konkurranseparti A, B, C, D og E-partiene.

Hva koster det?
For å delta på stevner må man være medlem i Sportsklubben Speed. Det koster kr. 200,- pr år for barn og kr. 250,- pr år for voksne. I tillegg kommer en treningsavgift som varierer avhengig av hvilken gruppe man svømmer på (fra 1.500 til 5.000.- i halvåret). For å delta i approberte stevner må man ha svømmelisens i Norges Svømmeforbund. Lisensen inneholder også skadeforsikring. Lisensen må løses en gang pr. år av alle svømmere som er 10 år eller eldre.

Spond
For våre trenere og frivillige sørger appen Spond for en god flyt av informasjon og oversikt. Spond er en rrask, enkel og oversiktlig måte å ta påmeldinger på sosiale events, si ifra hvis man ikke kommer på trening o.l. Spond er gratis og kan lastes ned AppStore eller Google Play/Play Butikk, eller du kan bruke Spond i nettleseren på PC-en din. Trener vil invitere alle foresatte til partiets Spond-gruppe.

Dugnader
Dugnader er en viktig forpliktelse som medlemmene har ovenfor klubben. Det frivillige idrettsnorge kan i dag ikke drives uten vesentlig dugnadsinnsats. Dette innebærer for vår del at foreldre et par ganger i året deltar i dugnad gjennom avvikling av stevner (kantine, tidtaking, servering, salg etc), vakthold på bad etc.